უაკ 621.5
ISBN 978-9941-28-730-5
56 გვერდი
დამტკიცების თარიღი 07.07.2021
სალექციო კურსში განხილულია სამაცივრო დანადგარის დაპროექტების სტანდარტები. დეტალურადაა აღწერილი სამაცივრო კამერების სამშენებლო-საიზოლაციო კონსტრუქციები, მოცემულია თბოიზოლაციის გაანგარიშება, სივრცითი დაგეგმარების პირობები, მაცივარი დანადგარის ძირითადი კვანძების: კომპრესორის, საორთქლებლის, კონდენსატორის და დამხმარე მოწყობილობების შერჩევის მეთოდიკა; სამაცივრო ციკლის შერჩევისა და გაანგარიშების საფუძვლები.
ნაშრომი განკუთვნილია საკვები პროდუქტების წარმოება-გადამუშავებისა და სამაცივრო მოწყობილობების საგანმანათლებლო პროგრამის ბაკალავრიატის სტუდენტებისათვის. აგრეთვე შეიძლება გამოიყენონ ამავე პროგრამის შემსწავლელმა მაგისტრანტებმა და დოქტორანტებმა.