ფიზიკა
გ. დარსაველიძე, კ. შამათავა, ა. სიჭინავა, ი. ყურაშვილი, მ. ქადარია, რ. აბრამიშვილი. ფაზური გარდაქმნების თავისებურებანი Si+2ატ.%Ge შენადნობის ინდენტირების პროცესებში ...............................................7
გ. დარსაველიძე, კ. შამათავა, ა. სიჭინავა, ი. ყურაშვილი, მ. ქადარია, რ. აბრამიშვილი. მონოკრისტალური SI+2ატ.%Ge შენადნობის ინდენტირებით ინდუცირებული ფაზური გარდაქმნების ფიზიკურ-მექანიკური მახასიათებლები .................................................................15
ეკოლოგია
მ. ჩალაძე, ო. ტყემალაძე, თ. ჩხატარაშვილი, თ. ჩალაძე. ცოტა რამ ეკოლოგიის სწავლების შესახებ ............................................................21
ც. ბასილაშვილი. უსაფრთხოების პრობლემები წყალმოვარდნების საშიშროების მატების პირობებში ...........................................................26
კლიმატოლოგია
ლ. ქართველიშვილი, ბ. ფანჩვიძე, გ. ქოთოლაშვილი, მ. ხეცურიანი. ტემპერატურა-ტენიანობის კომპლექსის გათვალისწინება სამშენებლო კლიმატოლოგიაში კლიმატის ცვლილების ფონზე ................................32
ეკონომიკა
ლ. ჭელიძე, დ. ჭელიძე. საქართველოს ეკონომიკური (მათ შორის სასურსათო) უსაფრთხოების ზრდის ერთ-ერთი მიმართულება .............37
ენერგეტიკა
ე. მაჭავარიანი, მ. ჯიხვაძე, ნ. ქსოვრელი, ლ. რობაქიძე. თბოცვლის სამი მექანიზმის სწავლების ახლებური მეთოდიკა .........................................48
ახალი ტექნოლოგიები
ა. გვაზავა, რ. კლდიაშვილი, ნ. ფოფორაძე. ქაღალდსაფუძვლიანი ხელნაწერების კვლევა რენტგენოფლუორესცენციური ანალიზატორით (სირიული და ებრაული ხელნაწერების მაგალითზე [Sir-3; Herb-45]) ....53
გ. ანდრიაძე. საქართველოში გავრცელებული პამიდვრის (SOLANUM LYCOPERSICUM) ნედლეულისაგან ინოვაციური ტექნოლოგიური გზით ბიოლოგიურად სრულფასოვანი და ეკოლოგიურასდ სუფთა ტომატ-პასტის მიღება ..........................................................................................66
გ. გოლეთიანი, ზ. ლაზარაშვილი, თ. ისაკაძე, გ. გუგულაშვილი. ყურძნის დურდოს საწნეხი პნევმატიკური წნეხი ..................................................72
კვების მრეწველობა
ნ. ბაღათურია, მ. ლოლაძე, გ. ბაღათურია. ყურძნის კლერტისა და სადუღარი ჭურჭლის გავლენა ღვინის ხარისხზე .....................................78
მ. ლოლაძე, ნ. ბაღათურია. ყურძნის გადამუშავების ხერხის გავლენა ღვინისა და ღვინის დისტილატის ხარისხზე .............................................84
რკინიგზის ტრანსპორტი
მ. ჩალაძე, თ. ტაბიძე, ლ. ლომსაძე, მ. გრიგორაშვილი, გ. ჩალაძე. სიგნალიზაციის, ცენტრალიზაციის, ბლოკირბისა (სცბ) და კავშირ-გაბმულობის მოწყობილობების განვითარების ეტაპების განხილვა ...88
წერილობითი მემკვიდრეობის დაცვა
ა. გვაზავა, რ. კლდიაშვილი. წერილობითი მემკვიდრეობის კონსერვაცია-რესტავრაციის საკითხები .......................................................................94