N1-2 (29-30), 2021 - [PDF]

ჰიდროინჟინერია

შ. გაგოშიძე, ი. ქადარია, მ. კოდუა, გ. კახაძე. მაღლივი კაშხლებიდან ვარდნილი ნაკადებით კლდოვანი ფუძეების წარეცხვების გაანგარიშებისათვის...................................................................................5


ვ. ნანიტაშვილი. დასაწვიმი დანადგარის გვერდითი მდგრადობის კრიტიკული კუთხეების ანგარიშისთვის ................................................14


მ. ნაცვლიშვილი, ნ. ნაცვლიშვილი. საქართველოს დასახლებულ ადგილებში სასმელი წყლის მოხმარების შესახებ ...................................18


ი. ქადარია, გ. ნოსელიძე, ბ. მასპინძელაშვილი. საანგარიშო წყალდიდობის ხარჯის პრაქტიკული პროფილით და ფართოზღურბლიანი წყალსაშვით გატარების ანალიზი ................................................................................22

 


ტექნიკური მეცნიერებები


ა. ჩიქოვანი, მ. შენგელია. ცემენტის მარკა და აქტიურობა .....................28


დ. კუჭუხიძე, ზ. მედულაშვილი, ნ. მეფარიშვილი, ი. კუჭუხიძე. ეკოლოგიურად სუფთა მყარ საწვავზე მომუშავე მაღალეფექტური გათბობის ქვაბები ......................................................................................39


დ. კუჭუხიძე, ზ. მედულაშვილი, ი. კუჭუხიძე. ბუნებრივ აირზე და მყარ საწვავზე მომუშავე მაღალეფექტური გათბობის ქვაბები ........................50


ს. გოდერძიშვილი. თბური ენერგიის ეკონომია შემომზღუდი კონსტრუქციების შიდა ზედაპირების ტემპერატურის გაზრდის გზით ..63

 


მათემატიკა


ბ. მასპინძელაშვილი, ი. ქადარია. ნამდვილი ცვლადის რაციონალური ფუნქციის უმარტივეს წილადებად დაშლის ერთი მეთოდის შესახებ ...70

 


აგრარული მეცნიერებები


გ. დანელია, თ. ფალავანდიშვილი, თ. ჩიტაძე. შპს „ბორჯომის“ ქარხნის მიერ წარმოებული ჰიდროკარბინატული მინერალური წყლების სეზონური მონიტორინგი და პროდუქტიულობა ..................................76


თ. ფალავანდიშვილი, გ. დანელია, გ. მაღრაძე. „ნათენაძის მარნის“ მიერ აღდგენილი მესხური ვაზის ჯიშებისგან წარმოებული ღვინოების პროდუქტიულობა საერთაშორისო ბაზარზე .........................................88


თ. ფალავანდიშვილი, გ. დანელია, გ. მაღრაძე. ქართული სუფრის მშრალი ორდინალური და სამარკო ღვინოების კონკურენტუნარიანობა სამომხმარებლო ბაზარზე .........................................................................95


ნ. ოსიაშვილი. საკვების და კვების გავლენა ვირის სარძეო პროდუქტიულობაზე და მისი გამოყენების ეკონომიკური

მაჩვენებლები ..........................................................................................107


ნ. ოსიაშვილი. ვირის რძის მომგებიანობა და ეკონომიკური

ღირებულება .............................................................................................111


რეფერატები ..............................................................................................116