ზ. ჯაფარიძე
მცენარეული ნედლეულის საექსტრაქციო
მოწყობილობები

უაკ 664.061
ISBN 978-9941-28-199-0 (PDF)
120 გვერდი
დამტკიცების თარიღი 28.02.2018
სალექციო კურსში „მცენარეული ნედლეულის საექსტრაქციო მოწყობილობები“ წარმოდგენილია მცენარეული ნედლეულის ექსტრაჰირების თეორიული საფუძვლები. გაკეთებულია ექსტრაქციის მეთოდების და მოწყობილობების კლასიფიკაცია, განხილულია მოწყობილობათა სტრუქტურულ-პრინციპული და კინემატიკური სქემები.
გამოცემა განკუთვნილია სასურსათო ინჟინერიისა და ტექნოლოგიის სპეციალობის მაგისტრატურის სტუდენტებისათვის და დაეხმარება აგრეთვე შესაბამისი პროფილის დოქტორანტებსაც.
ამავე ავტორთა სხვა ნაშრომები
- კვების პროდუქტების დამფასოებელი და შემფუთავი ავტომატები – ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი, ზ. ლაზარაშვილი
- კვების საწარმოთა ნაკადური ხაზები – ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი, ზ. ლაზარაშვილი
- სასურსათო საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები – ზ. ჯაფარიძე, გ. გუგულაშვილი
- ხორცის მრეწველობის საწარმოთა მოწყობილობები – ზ. ჯაფარიძე, ლ. კობახიძე
- რძის საწარმოთა მოწყობილობები – ზ. ჯაფარიძე, ლ. კობახიძე
- საკონსერვო საწარმოთა მოწყობილობები – ზ. ჯაფარიძე
- ღვინის საწარმოთა მოწყობილობები – ზ. ჯაფარიძე
- პურის, მაკარონისა და საკონდიტრო საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები – ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, ზ. ლაზარაშვილი
- სამადუღრო წარმოების ტექნოლოგიური მოწყობილობები – ზ. ჯაფარიძე, ზ. ფარესიშვილი
- ჰიდრო- და პნევმოამძრავები – ვ. ქირია, ზ. ჯაფარიძე
- კვების ფხვიერი პროდუქტების მექანიკა – ზ. ჯაფარიძე, თ. მეგრელიძე, გ. ბერუაშვილი, კ. მირაზანაშვილი, გ. გუგულაშვილი, გ. გოლეთიანი
- კვების მრეწველობის საწარმოთა ტექნოლოგიური მოწყობილობები მეთოდიკური მითითებები პრაქტიკული, საკურსო და საკვალიფიკაციო ნაშრომის შესასრულებლად – ზ. ჯაფარიძე
- ურთიერთშეცვლადობა, სტანდარტიზაცია და ტექნიკური გაზომვები მოცემულობები და მეთოდიკური მითითებები საკურსო სამუშაოს შესასრულებლად – ი. ელერდაშვილი-ლომიძე, ზ. ჯაფარიძე
- კვების საწარმოთა ნაკადური ხაზები – ზ. ჯაფარიძე, თ. მეგრელიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი
- კვების მრეწველობის საწარმოთა დაპროექტება – თ. მეგრელიძე, ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი
- შესავალი სპეციალობაში – ზ. ჯაფარიძე, ს. სულაძე
- კვების პროდუქტების დაქუცმაცებისა და სეპარაციის თეორიული საფუძვლები – ზ. ჯაფარიძე
- ჰიდრო- და პნევმოამძრავები – ზ. ჯაფარიძე
- კვების პროდუქტების რეოლოგია – ზ. ჯაფარიძე
- სამრეწველო საწარმოთა დაპროექტება – თ. მეგრელიძე, ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი
- სამრეწველო საწარმოთა საერთო დანიშნულების მოწყობილობები – თ. მეგრელიძე, ზ. ჯაფარიძე, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი, გ. გოლეთიანი, ე. სადაღაშვილი
- სამაცივრო დანადგარების დაპროექტების საფუძვლები – თ. მეგრელიძე, ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი, თ. ისაკაძე
- კვების პროდუქტების დამფასოებელ-შემფუთავი ავტომატები – ზ. ჯაფარიძე, თ. მეგრელიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი
- საკვები პროდუქტების წარმოების პროცესები და აპარატები – თ. მეგრელიძე, ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი
- სამრეწველო საწარმოთა საერთო დანიშნულების მოწყობილობები – თ. მეგრელიძე, ზ. ჯაფარიძე, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი, გ. გოლეთიანი, ე. სადაღაშვილი
- წარმოების მექანიზაციის საშუალებები მეთოდური მითითებები პრაქტიკული სამუშაოების შესასრულებლად – ზ. ჯაფარიძე, თ. მეგრელიძე, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი, გ. გოლეთიანი, ე. სადაღაშვილი
- კვების პროდუქტების წარმოების და სიცივის მიღების პროცესები და აპარატები – თ. მეგრელიძე, ზ. ჯაფარიძე, გ. გოლეთიანი, ვ. ღვაჩლიანი, გ. გუგულაშვილი, გ. ბერუაშვილი, თ. ჭუჭულაშვილი, ე. სადაღაშვილი
- სამაცივრო დანადგარის დაპროექტების საფუძვლები – თ. მეგრელიძე (თავი 1, 2, 11); ზ. ჯაფარიძე (თავი 3, 4); გ. გოლეთიანი (თავი 5, 7); გ. გუგულაშვილი (თავი 6, 8, 9); გ. ბერუაშვილი (თავი 10, 12); თ. ისაკაძე (თავი 13, 14, 15).
- კვების პროდუქტების ტექნოლოგია – ნ. ბაღათურია, ნ. ბეგიაშვილი, გ. გოლეთიანი, ზ. ჯაფარიძე, ზ. ლაზარიშვილი, თ. რევიშვილი, ლ. ქაჯაია, ა. ნეჩაევი, ნ. შებერშნიოვა, ვ. შერბაკოვი, ვ. შიხინა, ი. შუბი, გ. მელკინა, ო. ანოშინა
- ურთიერთშეცვლადობა, სტანდარტიზაცია და ტექნიკური გაზომვები მეთოდიკური მითითებები ლაბორატორიული სამუშაოების შესასრულებლად – გ. ხვიჩია, მ. სილოგავა, ზ. ჯაფარიძე, თ. დოლიძე