გამოყენებითი ფიზიკა
თ. ლაფერაშვილი, ო. კვიციანი. ფოტოვოლტური მზის ელემენტების ეფექტიანობის გაზრდის გზები.................................................................... 9
გარემოს დაცვა
მ. გვიანიძე, ე. შენგელია, ნ. ლომთათიძე. ბათუმის წყალსარინ საწმენდ ნაგებობაზე ჩამდინარი წყლების ფოსფორისაგან გაწმენდა შავი ზღვის ეუტროფიკაციისაგან დაცვის მიზნით........................................................ 22
ბიოლოგია
თ. ეპიტაშვილი, გ. დვალი, ლ. ზვიადაძე. სხვადასხვა პროცენტული შედგენილობის ტრიტიკალესა და ხორბლის პურის დაავადებანი................................................................................................ 33
ფსიქობიოლოგია
ნ. ალექსიძე. როგორ ავიცილოთ მკვლელობა და თვითმკვლელობა პრევენციული მეთოდებით......................................................................... 39
ფიზიოლოგია
ე. ყიფიანი. კაინატური რეცეპტორების სტრუქტურა და ფუნქციები, მათი როლი გამა-ოსცილაციების დროს აგზნებასა და შეკავებას შორის ბალანსის დამყარებაში................................................................................................. 48
მცენარეთა ბიოქიმია
რ. მელქაძე. ახალი ადაპტოგენის რეცეპტურის კომპონენტების ბიოქიმიური დახასიათება........................................................................... 56
ქიმია
ქ. ვირსალაძე, ე. შენგელია. მცენარეულ ზეთებში მიმდინარე ჟანგვითი პროცესები და მათზე მოქმედი ფაქტორები ............................................... 67
ნ. ჭალიძე, ე. შენგელია. მძიმე ლითონები მწვანე ბოსტნეულში და მათი გავლენა ნიტრატების განსაზღვრის პროცესზე .......................................... 74
რკინიგზის ტრანსპორტი
ს. კვირკვია. ახალი ტიპის სარელსო წრედი............................................... 80
მსუბუქი მრეწველობა
მ. ქარქაშაძე. საფეხსაცმლე კომპოზიციური მასალების ადჰეზიურ და კოჰეზიურ სიმტკიცეებს შორის თანაფარდობა წონასწორული პროცესის პირობებში.................................................................................................... 85
საფეიქრო მრეწველობა
გ. კუპრაშვილი, ნ. ჩხაიძე. ნატურალური აბრეშუმის ქსოვილების წარმოება საქართველოში XIX-XX საუკუნეებში......................................... 90
კვების მრეწველობა
ნ. ბაღათურია, ნ. ბეგიაშვილი, მ. ლოლაძე, ლ. უჯმაჯურიძე, დ. ჩიჩუა. ყურძნისეული წარმოშობის სპირტიანი სასმელები..................................102
ავტორთა საყურადღებოდ........................................................................ 108