კიბერნეტიკა
გ. ლეჟავა, ი. კამკამიძე, ზ. ბერიკიშვილი, ე. მკრტიჩიანი, მ. კანდელაკი, ა. ვარდოსანიძე. სიცოცხლის ფენომენი და კიბერნეტიკა……………………9
ფიზიკა მედიცინაში
მ.მეცხვარიშვილი, ი.კალანდაძე. ულტრაბგერის მიღების მეთოდები და ულტრაბგერითი გარდამქმნელების გამოყენება მედიცინაში……………16
გეოფიზიკა
რ. ჭითანავა, გ. კორძახია. ჰიდრომეტეოროლოგიური მონიტორინგის თანამედროვე მდგომარეობა საქართველოში………………………………21
მეტეოროლოგია
ც. ბასილაშვილი, ი. ზარნაძე. მდ. ალაზნის წყალწარმომქმნელი ფაქტორების ცვლილებები და მოსალოდნელი მნიშვნელობები გლობალური დათბობის პირობებში…………………………………………33
გეოგრაფია
ბ. გოიშვილი. საქართველოს სახელმწიფო საზღვარი………………………48
ფიზიკური გეოგრაფია
კ. ხარაძე, რ. ხაზარაძე. სამთო ტურიზმის აღორძინების პოტენციალი ცენტრალურ კავკასიონზე………………………………………………………56
ტურიზმი
ნ. კეზევაძე. სასოფლო-სამეურნეო სავარგულების ეკოლოგიური პრობლემები საქართველოში შემეცნებითი, კულტურული
და ეკოლოგიური ტურიზმის განვითარების თვალსაზრისით……………65
ბიოტექნოლოგია
თ. კაჭარავა, დ. დევაძე. მაყვლის (Rubus fruticosus L) ბიოლოგიური თავისებურებანი…………………………………………………………………70
მსუბუქი მრეწველობა
თ. მაღლაკელიძე, პ.შმიდტი. ქაფპოლიურეთანები სპეცფეხსაცმლის ძირისათვის………………………………………………………………………76
კვების მრეწველობა
თ. კუჭუხიძე. კოფეინის მიღების პიროლიზური საპილოტე
დანადგარი…………………………………………………………………………86
საშენი მასალები
ნ. კირკიტაძე, ნ. კუციავა, თ. მაღლაკელიძე. ახალი საშენი მასალა „თერმიზოლიტი“ და მისი სახესხვაობები……………………………………93
რკინიგზის ტრანსპორტი
ტ. კოტრიკაძე, ბ. დიდებაშვილი, მ. ჩალაძე, ლ. ლომსაძე. საკონტეინერო გადაზიდვების ინტესიფიკაციის ეკონომიკური ეფექტიანობის განსაზღვრა………………………………………………………………………103
სოფლის მეურნეობა
ლ. თორთლაძე. ზოოტექნიკური მეცნიერება XXI საუკუნეში……………108
ღვინის ტექნოლოგია
ე. სალია, თ. ღვინიძე, გ. დაქიშვილი, თ. ორთოიძე. პირველი ქართული მშრალი ღვინის საფუვრის – GE 02-ის გამოყენება თეთრი ღვინოების წარმოებაში………………………………………………………………………114
ფიზიკის ისტორია
ი. კალანდაძე, მ. მეცხვარიშვილი. გამოჩენილი მეცნიერები: გალილეო გალილეი, ისააკ ნიუტონი, მაიკლ ფარადეი………………………………119
ტექნიკის ისტორია
გ. ლეჟავა, ი. კამკამიძე, ზ. ბერიკიშვილი, ე. მკრტიჩიანი, მ. კანდელაკი,
ა. ვარდოსანიძე, ბ. ოღლიშვილი. ჩაის ფოთლის შერჩევითი კრეფის მექანიზაციის პრობლემის კვლევა……………………………………………124
ავტორთა საყურადღებოდ............................................................................................................................................ 139